Около 6000 деца нямат място в детските градини, което прави

...
 Около 6000 деца нямат място в детските градини, което прави
Коментари Харесай

Деян Николов: Общината строи детски градини на до четири пъти по-висока цена

 izbori_2023_v1_013

 

„ Около 6000 деца нямат място в детските градини, което прави към 30 детски градини приблизително с по 8 групи всяка, които би трябвало да се изградят. В момента строителството излиза на общината сред 1.3 и 2 милиона лв. за група от 25 деца, което е до 4 пъти над пазарната цена.

 

Различни строителни компании правят оценка такива планове на 500 хиляди лв. за група. Разчетите ни сочат, че за един мандат ще успеем да изградим нови 30 детски градини, което ще коства на бюджета по 30 милиона на година. Това е напълно постижимо при 2.5 милиарда бюджет на София и финансова стратегия от 600 милиона, която се извършва на едвам 70% сега. Остават близо 200 милиона, с които можем умерено да осигурим детска градина за всяко дете. “


Това сподели на отворена среща с жители Деян Николов, пред който беше подложен въпросът за неналичието тук-там в детските градини в София.


Деян Николов сподели още, че решаването на казуса с детските градини ще понижи и трафика заран и вечер, тъй като прекомерно доста родители са принудени да минат половината град, с цел да стигнат до детската градина, в която е признато детето им.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР